Ingredienten
- 3 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 tl gedroogde oregano (potje 10 g)
- 500 g rundergehakt
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 pak lasagnevellen (250 g, koelvers)
- 1 pak gesneden bladspinazie deelblokjes (450 g diepvries) ontdooid
- 1 bakje mascarpone (250 g, verse roomkaas)
- 100 g Pecorino (kaas), geraspt
Bereiding
- Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook, de oregano en het gehakt toe. Bak het gehakt rul en bruin. Voeg de tomaten toe, kook 5 min. Breng op smaak met peper en zout.
- Roer de mascarpone door het gehaktmengsel
- Kook of blancheer de spinazie, giet af en snij fijn.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep 1/3 van de gehaktsaus in de ovenschaal. Bedek met lasagnevellen, 1/3 van de spinazie en 1/3 van de mascarpone. Bestrooi met peper en zout. Bedek met lasagnevellen en 1/3 van de gehaktsaus. Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met spinazie en mascarpone. Bestrooi met de Pecorino.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in het midden van de oven. Verwijder na 20 min. de folie en bak de lasagne nog 10 min.