Huisgemaakte Pizza
Ingredienten
Deeg
- 250g bloem
- Melk (verwarmd)
- Gist
- Olijfolie
Saus
- passata
- tomatenpuree
- olijfolie
- oregano
- peper & zout
Beleg naar keuze, bv.
- Salami
- Mozarella
- gyroskip
- paprika
- gegrilde groeten
Bereiding
- Gooi de ingredienten bij elkaar, en kneed tot een soepel elastisch deeg. Beter te starten met 200g bloem, en een nat deeg te maken. Dan bloem toevoegen tot het deeg goed is.
- Laat het deeg 1 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.
- Sla de lucht uit het deeg en vorm het tot en pizza op een bakplaat. Laat het deeg nog rusten tot het weer gerezen is.
- Verwarm de oven voor
- Maak de saus en bestrijk de pizza met de saus
- Beleg met geraspte kaas, ingredienten naar keuze, en top af met oregano en mozarella
- Zet in de oven tot het pizzadeeg gaar is
- Serveer met rucolasalade
